Vändskivan

Vändskivan

Vändskivan

Den här bloggen handlar om Järnvägsmusei Vänners fordonsgrupps (Torsdagsgruppen) verksamhet i Gävle.
Verksamheten pågår bakom två stallportar vid UGJ-stallet.

IB 16 - Den 18 juni 2016

AllmäntPosted by Ove Wahlgren 2016-11-24 21:37:35
Dag 15. Nattrapport: Det är mitt i natten, klockan är 4, och som vanligt vakar nattvakspatrullen över tåget.
Baren är sedan länge sedan stängd men det hanns med en Inlandsbaneöl innan stängning

Elloket TGOJ Ma 408, som drog oss hit, vilar i nattens duggregn

På förmiddagen blir det utflykt till Åre och sedan mot ÖstersundDag 15. Rapport 1: Kraftverket i den dieselelektriska tågvärmevagnen levererar tågvärme och hushållsström till tåget. Detta är ett av de objekt som Vännernas torsdagsgrupp har rustat för att kunna använda på sådana här tågresor. Vi har kontinuerlig tillsyn under drift, dygnet runt.


Dag 15. Rapport 2: Interiör från barvagnen, Sahlins vagn, som medföljer tåget. Denna vagn är ett annat av våra objekt som vi har i uppdrag att utföra vissa arbeten på. Redan inför IB08 gjorde vi ett storjobb på vagnen genom att plocka ur samtliga fönster, slipa och lackera dom.
I vinter och vår har vi utfört delobjekt 1 av vagnen, nämligen att ersätta takplattorna med högtalare i till hela takplattor som plockades ur en systervagn. Vi plockade också ned otidsenliga spotlights och annan belysning och slipade och lackade alla fönsterkornischer. Arbetet tog längre tid än vi räknat med eftersom vi stötte på problem som vi inte kunde förutse. Vi löste det genom att de av oss som hade möjlighet kom mycket tidigare till våra arbetskvällar samt att vi lade in flera extra arbetsdagar och -kvällar. In i det sista jobbade vi och den sista armaturen skruvades tillbaka sent under vår sista arbetskväll före resan.
I höst kommer vi att sätta igång med att bygga om bardisken och montera permanenta soffor.


Dag 15. Rapport 3: Uppehåll i Åre och utflykt för våra resenärer. Foto Örjan Zakrisson.


Dag 15. Rapport 4: Nu har vi lämnat Östersund och anländer till Mora kl 7:00 imorgon. Oljeeldade ångloket B 1316 drar tåget. E2 1182 går som transport.Dag 15. Rapport 5: Under uppehållet i Sveg passade vi på att slänga sopor och fournera restaurangvagnen.  • Comments(0)//vandskivan.jvmv.se/#post127