Stallporten

Stallporten

Lager

verksamhetPosted by Stallförman B 2017-04-19 16:41

Under denna veckas torsdag hände riktigt myckt, vi börjar med att titta in i S11 2959 och se hur det går. Efter att klättrat upp i vagnen kunde det bara konstatera att dom nymålade väggarna börjat mörkna av osande svordomar från Stallkneckten och Lokputsarn. Orsaken till den tjocka luften var hopmontering av TV bänk/hylla från Ikea. M...åste vara första gången i historien som någon ondgör sig över produkter från Ikea. Ikea är ju kända för sina tydliga instruktioner med pedagogiska bilder, hur som helst man skall kanske läsa instruktionen innan man börjar. Nåväl, till slut lyckades det (trots att Stallkneckten fick kall hamburgare och korv, så går det när man ”skall bara” när maten ropas ”klar”) och bänken kom på plats. Nu är fas 1 av renoveringen av S11 nästan klar, vad som återstår är förhoppningsvis ett nytt kök.

På N 576 fortsatte V3 & V5 med hyttgolvet och svetsade igen diverse hål i golvet, skrapade kilovis av gammal olja och gick lös med rosthacka. Rensa, hacka, svetsa måla är arbetsgången för att förbereda ett underlag för laminatgolvet som ligger och väntar på montering.
Tuberna är som bekant på plats i N 576 men då valsmaskinen var lite klen för stortuberna fick tuberna vänta tills vi får ner en större maskin från Gävle. V2 började därför i stället att förbereda gjutning av nya glidlager då dimensionen på koppelstängerna från Gävle inte stämde. Dom gamla lagren smältes ur och befintlig babbits sparades noga. Så när V1 dök upp vid 19.00 (fick han en liten avhyvling för sen ankomst, arbetsrelaterade förseningar är inga giltiga skäl) påbörjades tillverkning av en smältdegel för kommande gjutning. Den sparade babbitsen smältes effektivt i degeln och en lyckad provgjutning gjordes i en uppsågad sprayburk.

Kvällen avslutades inte med grillning. Stallknecktens ät- och sovklocka är inte synkroniserad med övrigas och därför genomfördes kvällens grillning redan vid 19.00. Sme-Ulf missade dessvärre sista korven då ingen visste att han skulle komma men dök upp och gjorde en ATC insats på B loket.

Nästa torsdag är det torsdag igen. Visserligen har nästa torsdag förnamnet skär- men detta är givetvis inget som påverkare en entusiast. V5 shoppar loss på godsaker från Konsum och det skall bli spännande att se om matkassen innehåller något påskrelaterat (kan man grilla hare?).  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.