Stallporten

Stallporten

Det glödgas vidare

verksamhetPosted by Stallförman B 2017-01-21 15:44
Jajamen, det har varit torsdag igen. Vad hände då, då? Jo, Stallkneckt H och Lill-Anders började lite tidigare med att omgrupperade lite fordon medans VKM Ö hade inventering i en stor godishink (det fick göras om flera gånger då slutresultatet av någon anledning inte var samma någon gång). Varför denna omgruppering, var det för att få omväxling i göromålen? Nä då, utan anledningen var att få ner vår personalvagn närmare verkstaden då vi nu ska ta och ge oss på lite förändringar... av denna.
Efter sedvanligt planeringsmöte (låter bättre än fika) där Växelförman A bjöd, vänlig som han är, på fastlagsbullar. Denna gång dock i en ny variant som innehöll jordgubbssylt. Mycket goda och säkert näringsriktiga. Kragmästare B utmanade Växelförman A att inmundiga en sådan bulle med en hand och utan att slicka sig om munnen. Växelförmannen antog utmaningen och lyckades mot alla odds med bedriften (om än att det tog sin lilla tid) och blev 100 kronor rikare.

Efter detta så övergick vi till kvällens egentliga sysselsättningar.

På N 576 så fortsatte V3 och V5 med den att komma på rätt plats trilskande bottenventilen till vattentanken. Nu sitter den i alla fall där den skall. Kragmästaren och V3 o V5 kontrollerade även så att smörjningen till cylindrarna fungerade medan Tubvalsare P höll på med tubändarna i sotskåpet. Det byggdes också en glödgningsanordning så att dom nu anlända stortuberna kunde börja glödgas. Lokputsare M och Växelförman A donade med regulatorn som nu fått lite omsorg.

Stallkneckten höll på med lite småjobb på B 1429. Bl.a. så behövs det en ny blindkoppling till huvudledningsupphängningen på tendern då den gamla försvann spårlöst vid körning ner till Malmö vid Lucia. Sme-Ulf grejade med sitt.

Åts det korv?????? Bajsar björnar i skogen............  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.