Stallporten

Stallporten

Glad påsk!

verksamhetPosted by Stallförman B 2017-04-19 16:45

Jodå, även denna Torsdag så samlades vi bakom Stallporten för att fortsätta med våra fordon. Efter sedvanligt kaffedri....... planeringsmöte. så hoppade vi igång med lite av varje på bred front.

PÅ N 576 så har nu Tubvalsaren och Kragmästaren tack vare en starkare valsmaskin från Gävle fått alla tuber valsade på plats och kragningning av stortuberna har påbörjats. Således skulle pannan kunna börja vattenfyllas om 2 spolpluggar inte hade saknats. Om någon finner 2 spolpluggar... som kan passa i diameter 42 mm skulle vi bli jätteglada över dessa.
I Hytten har V3 och Poleraren rensat, lagat och påbörjat målning av golvet.

På ATC montaget till B 1429 har SmeUlf lagt fram kabelrör under golvet och återställt detta igen. Nu ska det till lite kablar i detta rör också. Tillverkning av en "batterilåda" i passande utformning ska också ske.

På S11 2959 har nu Lokputsaren, Stallkneckten StinsaMartin och Växelförmanen i stort avslutat renoveringen av den sociala delen (utom själva köket). Division Rydhberg gjorde en rensning och organiserade en bättre ordning av det lilla "teknikrummet". Återstår i denna del gör nu "bara" lite förskönande detaljer och lite bekvämlighetstekniska saker.
Dörrarna till sovkupe'na ska också få nya lås så fort Vkm Ö har levererat dessa. Dock så återstår det liite "Luckeldare" jobb med det elektriska som genomgår en storstädning. Efter detta ska vagnen deltaga i en körning på Inlandsbanans norra del över Valborg så därför tar vi en paus i renovering tills vagnen kommer tillbaka.

Dock så har vi fått ett "nytt" objekt att sätta tänderna i. I förra veckan anlände ett stort vitt paket i ett transporttåg från Gävle. Under den stora vita presenningen döljer sig C3b 1683. Detta är en vagn vars återställande påbörjades av Mf ÖSJ men sedan ett antal år stått inomhus i Gävle. Den påminner lite om Cf4 3896 som vi renoverat tidigare men är ju en ren resandevagn. Här är det inte frågan om att "rivanerochbyggaupp" utan vi hoppar direkt på delen bygga upp. Man har t.o.m lovat att Stallkneckten inte ska behöva köra någon nålhacka denna gång. Några större ombyggnader ska dock utföras av extern firma.

Efter avslutande grillning så var det stora samtalsämnet om Kragmästaren var helt kurant då det hände som ALDRIG förr har hänt, den sista korven förblev ouppäten!!!!!

Vi fär se om ordningen återställs nästa Torsdag då vi träffas igen vid c:a 16.30.

GLAD PÅSK på er alla.
  • Comments(0)//stallporten.jvmv.se/#post255