Stallporten

Stallporten

På annan ort

verksamhetPosted by Stallförman B 2017-04-19 16:30
Torsdagen den 9/3 blev en riktig myskväll. 4 personer ur styrkan var i Gävle på ”tuta och kör kurs” (ja det var inte orsaken till att det blev en myskväll) och vi blev 4 som glatt fortsatte att färdigställa N 576. V3 blev för kvällen luftpumpsspecialist efter att ha överhalat alla backventiler på luftpumpen. V4 & V5 gick lös på bulan i hyttgolvet orsakad av det tidigare koppelstångshaveriet. Så snart botten är någorlunda plan skall golvet reglas upp och laminatgolvet sågas till. Dock avstår vi från dämpmatta mellan golv och reglar då ett sådan knappas kan göra varken till eller från med avseende på ljudnivå.
V1 & V2 avslutade kapningen av stortuberna och nu är det bara ett valsverktyg eller två som saknas innan all tubning är avklarad. Efter avklarad kapning öppnade V1 & V2 lilla paketet från vännerna i Gävle och inpassning/montering av koppelstänger påbörjades.
Kvällen avslutades sedvanligt med korvgrillning på Ängelholms garanterat mest välutnyttjade klotgrill. Tilläggas skall att djupa diskussioner angående korv och bröd förekommit under de senaste torsdagarna. Vissa vill ha ”korv” som ibland inte ens får kallas korv, (ex. lyxgrillare, Dennis favoritkorv utan skinn etc.) och andra vill ha riktiga korvar med smak typ Chorizo. När det kommer till brödet vill vissa ha små fattiga bröd (dom hade nog gärna bara ätit korven i en bit smörpapper) medan andra vill ha rejäla fullkornsbröd. V5 hade dock löst alla dessa stora och små problem genom att proviantera så att alla fick sitt efter smak och behag. Nästa vecka blir det hamburgare och då kommer säkert dessa att diskuteras lika ingående.

  • Comments(0)//stallporten.jvmv.se/#post251