Stallporten

Stallporten

Personalvagn 2959

verksamhetPosted by Stallförman B 2017-02-25 17:28
På N 576 så fortsätter arbetet med tubbytet genom Tubvalsare P, Kragmästare B, Polerare E och Svetsare S och det går framåt. Detta är ju ett arbete som inte är gjort i en handvändning så därför blir rapporterna ganska lika vecka för vecka.

På B1429 så kämpar SmeUlf på med ATC installationen.

På S11 2959 gick Stallkneckt H, Lokputsare M, StinsaMartin, ElevWilma och Division R igång med lite aggressivitetsbearbetning. Ja, dvs att det revs ut lite inredning som inte skall användas efter uppfräschning av den "sociala" delen. Den i allra högsta grad väggfasta tv-hyllan åkte ut med buller och bång och samma väg gick Vkm Ö's väl infista soffa som numera inte längre är att betrakta som sittvänlig. Denna uppfräschning kommer att bli uppdelad i 2 omgångar då vi inte kommer hinna fixa köksdelen innan vagnen behövs i verksamheten.

På Torsdag (170216) fortsätter vi som vanligt med våra vedermödor. På S11 2959 skall det bl.a. spacklas, slipas och målas väggar. Om vädret tillåter så ska vi också försöka dementera den gamla toatanken så det blir plats för elverket som skall monteras på vagnen.

Det finns troligen folk på plats redan tidig eftermiddag då Stallkneckt H och Vkm Ö skall omplacera ett rodnande RC lok.  • Comments(0)//stallporten.jvmv.se/#post250

Toalåda och stortuber

verksamhetPosted by Stallförman B 2017-02-25 17:24

Torsdagar kommer och Torsdagar går, och fort också! I Torsdags så var vi iofs inte så många MEN nog hände det saker ändå. Bl.a. så grillades det korv...

Men innan det så lyckades dom andra få Stallkneckten att jobba utomhus i den stränga kylan, nåja det var i alla fall inte jätte varmt, med att demontera vakuumpumplådan på S11 2959. Inte för att vi inte behöver toalett på den vagnen men nu är den av en annan sort som inte behöver denna pump. Däremot så har en viss Hasse Sjögren en viss kärlek till dylika attiraljer. På denna plats ska det när även den tillhörande tanken blivit demonterad istället monteras ett el-aggregat.
Vår nestor Anders gjorde oss också den äran denna kväll och fortsatte sitt arbete med att renovera fönstren till denna vagn.På N 576 så fortsatte Kragmästaren och Tubvalsaren att greja med småtubsmonteringen. Polerare Ekenberg (V5) och Svetsare Stenström (V4) sysslade med att förbereda stortuberna för den stundande monteringen.  • Comments(0)//stallporten.jvmv.se/#post249

Det glödgas vidare

verksamhetPosted by Stallförman B 2017-01-21 15:44
Jajamen, det har varit torsdag igen. Vad hände då, då? Jo, Stallkneckt H och Lill-Anders började lite tidigare med att omgrupperade lite fordon medans VKM Ö hade inventering i en stor godishink (det fick göras om flera gånger då slutresultatet av någon anledning inte var samma någon gång). Varför denna omgruppering, var det för att få omväxling i göromålen? Nä då, utan anledningen var att få ner vår personalvagn närmare verkstaden då vi nu ska ta och ge oss på lite förändringar... av denna.
Efter sedvanligt planeringsmöte (låter bättre än fika) där Växelförman A bjöd, vänlig som han är, på fastlagsbullar. Denna gång dock i en ny variant som innehöll jordgubbssylt. Mycket goda och säkert näringsriktiga. Kragmästare B utmanade Växelförman A att inmundiga en sådan bulle med en hand och utan att slicka sig om munnen. Växelförmannen antog utmaningen och lyckades mot alla odds med bedriften (om än att det tog sin lilla tid) och blev 100 kronor rikare.

Efter detta så övergick vi till kvällens egentliga sysselsättningar.

På N 576 så fortsatte V3 och V5 med den att komma på rätt plats trilskande bottenventilen till vattentanken. Nu sitter den i alla fall där den skall. Kragmästaren och V3 o V5 kontrollerade även så att smörjningen till cylindrarna fungerade medan Tubvalsare P höll på med tubändarna i sotskåpet. Det byggdes också en glödgningsanordning så att dom nu anlända stortuberna kunde börja glödgas. Lokputsare M och Växelförman A donade med regulatorn som nu fått lite omsorg.

Stallkneckten höll på med lite småjobb på B 1429. Bl.a. så behövs det en ny blindkoppling till huvudledningsupphängningen på tendern då den gamla försvann spårlöst vid körning ner till Malmö vid Lucia. Sme-Ulf grejade med sitt.

Åts det korv?????? Bajsar björnar i skogen............  • Comments(0)//stallporten.jvmv.se/#post248

Traditionella bullar

verksamhetPosted by Stallförman B 2017-01-21 15:34

Torsdagen 170112 så samlades vi återigen bakom Stallporten i Ängelholm. Något som blivit till en trevlig tradition är att Växelförman Andersson har vänligheten att bjuda på Fastlagsbullar och detta år så blev det i Torsdags. Problemet med en sådant trevligt initiativ är ju att uppsnackstiden renderar att bli lång. När vi till slut lyckades samla oss så fortsatte arbetena med våra objekt.

På N 576 så fortsatte Tubvalsare Paulsson (V1) med att just valsa tuber tillsammans med... Kragmästare Birgander (V2) och V3. Lokputsare M höll på med regulatorn och Sme-Ulf och Växelförman A gav sig på asklådan och fick skoporna att återigen bli lite rörliga. V4 och V5 fick nog monterat på den nytillverkade bottensilen till vattentanken.Stallkneckt H och StinsaMartin demonterade pysarna på B 1429 då dom begat igen vid Luciakörningarna och behövde rengöras. Dom får nu förbli demonterade till nästa körning då vi ska blåsa ut en del skit innan återmontage.

Stallkneckten samlade också ihop lite bromsblock som skall ner till kollegorna i Brösarp på Tisdag då Vkm Ö och Stallkneckten skall ner och hämta hem stortuberna.

Ingen blir väl förvånad av att det inmundigades några korvar också under kvällen...  • Comments(0)//stallporten.jvmv.se/#post247

I klass med Shakespeare!

verksamhetPosted by Stallförman B 2017-01-21 15:30

Jodå, även trettondagsafton bjöd som utlovat på aktiviteter i lokstallet. V1 & V2 tog ett enhälligt beslut att åka till stallet redan vid 15.30 för att kraga klart tuberna i fyrboxen, allt för att minimera störande oväsen för kollegor. Lite senare kom så Växelförman A och Lokputsare M och anslöt.

Vx.f A & Lk.p M har nu för en längre tid lämnat penslar och färg efter avslut på Cf4 3896 och anslutit... till styrkan som omhuldar N loket. Vx.f A & Lk.p M tog med liv och lust (och lite svordomar) sig an bromssystemet på N loket. Vx.f A samt V2 återkopplade ångpådraget och Vx.f A tillverkade nya packningar till packboxen livligt påhejade av V2 & Lk.p M.

Således är nu alla småtuber kragade och vi slipper oljud tills stortuberna levererats och skall installerats. Lite smakrika korvar på grillen och ett kort besök av Sme Ulf efter att korvarna var slut avslutade kvällen. Torsdag i nästa vecka är varken helg, afton eller kanelbullens dag så vi kör som vanligt vid 16.30.  • Comments(0)//stallporten.jvmv.se/#post246

Roll out, CF4 3896

verksamhetPosted by Stallförman B 2016-12-15 09:07

Så kom då dagen när det blev dags att lämna över ett fordon till SJVM efter avslutad (liiiite finns kvar att göra i Gävle) renovering av gänget bakom Stallporten i Ängelholm.

Som man säger i dessa tider, " Från oss alla till er alla, varsågoda här är CF4 3896.  • Comments(0)//stallporten.jvmv.se/#post245

Arbetskväll 21 januari

verksamhetPosted by Tobias Bengtsson 2016-01-25 12:48
Arbetskvällarna rullar på bakom stallporten i Ängelholm. I torsdags gästades vi v GD Reuterdahl från SJVM och klämde in en gruppdiskussion om framtiden och tänkbara arbetsobjekt. Vi berörde kort N 576, en X7-motorvagn, godsvagnar, D 432, boskapsvagnen 2959, Scaniamotorer med turbo samt Stallkneckt H's bil. Inget är spikat ännu men det verkar som om en hel del har varma känslor för X7:or (dvs inte bara lokputsare Malmsten) Den som lever får, som det brukar heta, se!

Joakim L fortsätter skrapa plattformstak.

Montaget av KE-ventil och ny förrådsluftsbehållare på BF4 3896 rullar på. Vi planerar avsluta med traditionell blocktrycksmätning när solen tittar fram...

GD Reuterdahl får stötta upp ryggen i arbetet med att vända korv, Stallförman B står beredd att reda ut eventuella kollapser. Som vanligt var glöden perfekt för grillning ungefär samtidigt som den var avslutad.  • Comments(0)//stallporten.jvmv.se/#post244

Arbetskväll 26 november

verksamhetPosted by Tobias Bengtsson 2015-11-25 13:16
Härmed puffas det för nästkommande arbetskväll, torsdagen den 26 november med start från klockan 14 och framåt. Omsorgerna inriktas på BF4 3896 och B 1429 och rundas av med korv och burgare framåt kvällningen. Föranmäl gärna deltagande till Stinsa-Martin, planeringsmässigt underlättar det nämligen om marketenteriet kan anpassa körvahögen till antalet arbetare.  • Comments(0)//stallporten.jvmv.se/#post243

Dagens ås - Har vi tagit oss vatten över huvudet?

verksamhetPosted by Tobias Bengtsson 2015-10-20 16:09

Stallportsbloggsredaktionen inser att man tagit sig vatten över huvudet men skall ändå på något sätt försöka att genomföra temainsatsen "Dagens ås" där något med koppling till Hallandsåsen avhandlas på ett lagom seriöst sätt fram till helgen för avskedsresorna den 31 oktober-1 november. Det hela går av stapeln på Stallportsfejsbokssidan, men du behöver inte ha något konto för att komma åt och kika, hela härligheten finns fullt åtkomlig ändå!

Än så länge har återkopplingen varit mycket intressant och man har lite oväntat kunnat lära sig flera spännande saker om infartssignaler i Båstad, var Malen är belägen och om potatisstora stenars varande i naturen. Välkommen in i diskussionerna!

  • Comments(0)//stallporten.jvmv.se/#post242

Arbetskväll den 15 oktober

verksamhetPosted by Tobias Bengtsson 2015-10-14 16:18

Vkm Ö har kommit över ett parti billig korv så vi kör en ny arbetsdag nu på torsdag den 15 oktober med start klockan 15.00. Fortsatt omsorg av BF4 3896 och B 1429 och lite annat står på schemat.  • Comments(0)//stallporten.jvmv.se/#post241
Next »